Езикът на тялото е важен при общуването както на хората,

...
Езикът на тялото е важен при общуването както на хората,
Коментари Харесай

Какво издава позата при спане на котката ви?

Езикът на тялото е значим при общуването както на хората, по този начин и на животните в още по-голяма степен. Котките са изключително очарователни, когато спят. Даже по-агресивните представители на котешкото царство наподобяват на ангелчета, заспали в сладка поза на дивана.

Мъркащите пухчовци спят на невероятни места - под завивките в леглото на стопанина, в чекмеджетата, на пода, в мивката, сред прането. Според позата, в която спи домашния любим с дълги мустаци, може да се научи доста за положението му сега.

Ето какво споделят позите при спане на котката!

Котката спи с корема нагоре

Няма по-сладка поза от тази, в която пухкавите лапички са вирнати нагоре, а коремчето на котето е навирено нагоре. Тази будеща трогване поза демонстрира, че домашният любим се усеща удовлетворен и сигурен в средата, която населява. Тази поза на котката при сън нормално е рискова за котките, тъй като могат да бъдат нападнати и засегнати елементарно, а също така мъчно се изправят в рискова обстановка. Затова когато не са сигурни за своята сигурност, те в никакъв случай не спят в такава поза.

 Поза на котката при сън

Котката спи свита на кравайче

Свивайки се по този метод котката пази уязвимите си елементи. Тя спи, само че е нащрек, в случай че се наложи да скочи ненадейно, с цел да се избави. Това е една от най-популярните пози, заемани от котаците и без значение, че у дома са спокойни, постоянно избират да се застраховат с тази поза. Ако котката обгръща тялото си с опашка, значи се пробва да резервира топлината си. Тази поза на котката подсказва, че изпитва мраз.

Котката спи под завивките

Дали са се пъхнали под завивките в леглото на стопанина, под личното си одеяло или под облеклата, това е обичана поза на писаните, тъй като по този начин са скрити от всяка заплаха. Ако в избран миг домашният любим почувства потребност от свое пространство и успокоение, може да се скрие под завивките, само че може желанието му да е подбудено от потребността от топло място.

Котката е с леко притворени очи

 Котка спи

Тогава домашният ни другар не спи изцяло, част от мозъка му работи и той следи покрайнината.

Котката е с лапички под тялото

Обикновено мъркащите ни питомци не спят надълбоко в тази поза, по-скоро си почиват. Така застават и когато им е студено, с цел да се стоплят.

Сън в тясно пространство

Когато котките спят по този начин, се усещат предпазени от всички направления. Това е когато са смутени или се опасяват от нещо, а за хората тази посока е извор на смях и трогване.

Усукано тяло

Това е от странните пози, които тези пластични животни заемат от време на време. Тази поза в съня на котките е удобна за писаната, тя показва също успокоение и доволство.

 Котка спи встрани

Котката спи встрани

Тази поза е също като човешката - спане на една страна. Тя показва доверие към стопанина и дома.

Лице, прикрито под лапичка

С тази поза котето блокира светлината, в случай че никой не се е сетил да пусне завесите. Това е и подсказка, че радостният ни другар желае да си почива на мира.

В седнало състояние

Някои котки са смешни и сладки, когато спят в тази поза, въпреки че 10-15 минути е максимума, на който могат да устоят на нея. По-скоро това е време за бърза сънливост, до момента в който котката наблюдава всички миризми, звуци и придвижвания към себе си.

Вижте още за езика на котките и какво ви споделя котешката опашка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР