Езикът на омразата застрашава обществата и демокрацията. Това заяви вицепрезидентът

...
Езикът на омразата застрашава обществата и демокрацията. Това заяви вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Холокостът не е започнал с газовите камери, а с омразната реч

Езикът на омразата заплашва обществата и демокрацията. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на своето одобрение в границите на интернационалната конференция на тема „ STOP HATE SPEECH “, отдадена на езика на омразата, която се организира в София.  „ Холокостът не е почнал с газовите камери, а с омразната тирада к ъм едно малцинство “, означи вицепрезидентът. 

В XXI век, след десетилетия на отвоюване на права, записани в харти и конвенции, през днешния ден те би трябвало да се отстояват повече от всеки път, счита Илияна Йотова. Според нея през днешния ден Европа и светът са изправени пред един от най-тежките си интервали, защото „ антисемитският вирус и вирусът на отричането е подготвен да мутира “ при всяка обществена рецесия. 

Езикът на омразата прави акции, санкционира и предопределя присъди , уточни още вицепрезидентът в речта си. Йотова добави, че медиите и обществените мрежи също играят роля и могат да се опълчват на този развой.  

„ Употребата на подправените вести е най-високото октаново число в горивото на езика на омразата “, сподели още Илияна Йотова. 

В събитието, проведено от Прокуратурата на Република България и Европейската еврейска асоциация , вземат участие основни и висши прокурори от страни от Европейския съюз и района, висши духовници от разнообразни вероизповедания, представители на държавни институции, на неправителствени организации, университетските среди, правозащитници, както и цивилен деятели.

Основната цел на конференцията е да сътвори платформа за продан на опит и положителни практики, които да спомогнат за дейно и навременно противопоставяне на ксенофобски, антисемитски и дискриминационни прояви, както и против подбуждането и осъществяването на закононарушения от ненавист. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР