Ейлиш МакКолган казва, че спечелването на златото на Световното първенство

...
Ейлиш МакКолган казва, че спечелването на златото на Световното първенство
Коментари Харесай

Eйлиш МакКолган: Злато на Световното е невъзможна мечта

Ейлиш МакКолган споделя, че спечелването на златото на Световното състезание това лято е “невъзможна фантазия “ и вместо това тя се концентрира върху превъзмогването на 30-минутната преграда на 10 000 метра. 32-годишната шотландка се възвръща от травмата на коляното, която я принуди да се отдръпна от Лондонския маратон предишния месец.

Тя се върна към леки тренировки през уикенда и счита, че златото в Будапеща през август към този момент е по-малко евентуално.

“Това би надхвърлило задачите ми сега. Мисля, че сега това ще е празна фантазия, само че няма да си слагам действителни ограничавания. Да бъда в Будапеща и да бъда на старта здрава би било огромно достижение, в случай че би трябвало да съм почтена “, сподели тя.

МакКолган завоюва злато на 10 000 метра на Европейското състезание през 2021 година и по-късно на Игрите на Британската общественост 12 месеца по-късно, преди да сътвори история през март тази година, като сложи нов английски връх от 30:00.86.

“Голямото нещо тази година ще бъде да тичам под 30 минути на 10 000 м. Мисля, че има единствено 12 дами в света, които са правили това – това би било огромно достижение за мен. По-рано през годината не се съмнявах, че мога да тичам под 30 минути. Сега има малко подозрение, тъй като не бях в положение да упражнявам през последните толкоз доста седмици “, добави МакКолган.

Единствената позитивна вест за МакКолган е, че казусът с коляното й не изисква интервенция и в този момент тя може да се концентрира върху завършването на рехабилитацията си и подобряването на най-хубавото си време.

“Да бъда в първите шест най-бързи дами в света – това би било ужасно достижение “, сподели още тя.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР