EY постигна отрицателни въглеродни емисии - важна и значима стъпка

...
EY постигна отрицателни въглеродни емисии - важна и значима стъпка
Коментари Харесай

EY вече е въглеродно отрицателна компания

EY реализира негативни въглеродни излъчвания - значима и значима стъпка към постигането на упоритостите на компанията да доближи нулев отпечатък до 2025 година Това се споделя в известие на компанията EY, международен водач в областта на одита, данъчните и финансовите съвещания и покупко-продажби.

Статутът на въглеродно негативна значи, че компанията понижава общите си излъчвания и компенсира и отстранява по-голямо количество въглерод, в сравнение с емитира.

За постигането на нулев отпечатък, EY си сложи амбициозната цел да понижи доста въглеродните си излъчвания с 40% до 2025 година За да бъде реализирано това, от компанията плануват да работят в седем направления, като първата е понижаване на излъчванията от бизнес пътувания с 35% до 2025 година, по отношение на базовата 2019 година

Ще бъде понижено и общото ползване на електрическа енергия в офиса, като се обезпечи в същото време 100% възобновима сила за оставащите потребности. Във връзка с посоченото, е и идното структуриране на споразуменията за закупуване на електрическа енергия, за въвеждане на повече сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ).

Компанията ще обезпечи екипите си с принадлежности за пресмятане и понижаване на количеството въглерод, отделяно при обслужването на клиентите.

EY ще сложи условие пред доставчиците си, генериращи 75% от разноските на компанията, да вкарат свои стратегии и политики за понижаване на въглеродните излъчвания, не по-късно от 2025 година

Компанията ще влага в услуги и решения, които оказват помощ на клиентите да основават стойност от декарбонизирането на бизнеса си. И не на последно място, EY ще употребява природосъобразни решения и технологии за понижаване на въглерода в атмосферата, или надлежно компенсиране на творби от активността на компанията.

Това е един от най-сериозните проекти за декарбонизация освен в областта на професионалните услуги, само че и в международната промишленост, показват от компанията.

В тази връзка, основният изпълнителен шеф и ръководител на EY Global Кармин ди Сибио разяснява, че " EY е измежду най-устойчивите компании, постигайки въглеродно негативен статут ". По думите му,

" бизнесът би трябвало да поеме водещата роля и истината е, че въглеродната индиферентност просто не е задоволителна, в случай че желаеме да осигурим устойчива планета за бъдещите генерации ".

От EY показват, че непрекъснато работят за понижаване на безспорните излъчвания.

Според изнесените данни, излъчванията на EY за фискалната 2021 година са намалели с 60% спрямо фискалната 2020 година Това е реализирано със забележителното редуциране на бизнес пътуванията поради пандемията от COVID-19, само че и поради следването на 7-точковия въглероден проект на EY. Постигнатият резултат съставлява също по този начин, спад със 71% по отношение на 1,354 млн. тона еквиваленти на въглероден диоксид, по отношение на базовата фискална 2019 година

От своя страна, ръководещият съучастник за EY България, Северна Македония, Албания и Косово - Николай Гърнев, разяснява, че " новата действителност изисква нови и солидарни дейности ", заради което " ролята на бизнеса е извънредно значима предвид на опциите за обмисляне, взимане на далновидни решения и вложения в зелени планове ".
 Nestle влага $3,6 милиарда за намаление на въглеродните излъчвания
Nestle влага $3,6 милиарда за намаление на въглеродните излъчвания

Те ще са ориентирани към презалесяване, запазване на почвите и увеличение на каузи на растителните съставки

EY влага и в портфолио за компенсиране на въглеродните излъчвания със South Pole, водещ световен снабдител на климатични решения. Това включва голям брой планове, които компенсират или отстраняват въглерода посредством наново залесяване, регенеративно земеделие, биовъглен и запазване на горите, изясняват от EY.

Благодарение на партньорството със South Pole, са осъществени шест нови плана, в това число и за залесяване на QianBei в Китай. Тези планове са съдействали за премахването или компенсирането на 528 хиляди тона еквиваленти на въглероден диоксид. Това значи, че EY редуцира в допълнение 34% от въглеродния си отпечатък за фискалната 2021 година, което прави компанията въглеродно негативна, прецизират от EY.

Сред интензивностите на компанията са и две значими съдействия, като едното е с Инициативата за устойчиви пазари на Принца на Уелс. EY си сътрудничи и с Групата S30 (включваща 30 от водещите международни водачи в региона на устойчивостта), фокусирана върху ускоряването на дейностите за резистентност и присъединение към " Terra Carta " - харта, която слага устойчивостта в основата на частния бранш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР