EXIT, двукратен носител на наградата за най-добър голям европейски фестивал,

...
EXIT, двукратен носител на наградата за най-добър голям европейски фестивал,
Коментари Харесай

EXIT Festival представя ексклузивен VR проект на Expo 2020 Dubai |

EXIT, повторен притежател на премията за най-хубав огромен европейски фестивал, беше показан на Expo 2020 Dubai със своя извънреден VR план. Посетителите на сръбския павилион имат опция да изживеят фестивала от места, които не са налични по принцип – навръх основната сцена до Давид Гета или със Соломун и Пол Калкбренер в Dance Arena! Този впечатляващ аудио-визуален план е сниман с 8k 360 VR камера предишния юли, когато EXIT влезе в историята като първия огромен фестивал, който се организира от началото на пандемията. Фестивалът в Нови Сад е един от дребното световноизвестни фестивали, показани на Експо в Обединените арабски емирства.

Посетителите на ревюто и сръбския павилион в Дубай могат да употребяват EXIT VR, с цел да се разходят по варадинския мост на Дунав, който се минава от хиляди хора всяка година на път за Крепостта и фестивала.

Следва основната врата и кръстовището, водещо до голям брой фестивални подиуми и зони. Дейвид Гета чака на основната сцена, само че този път ти можеш да бъдеш до него, на мястото, където никой не е бил! В близкия знаменит mts Dance Arena гостите имат опция да застанат до именитите Паула Калкбренер и Соломун. В същото време те могат да се насладят на гледката към храма на електронната музика и незабравими сутрини от ВИП зоната.

EXIT VR се намира в сръбския павилион, планиран като самобитна капсула на времето, свързваща богатото завещание на Винча с цифрова, съвременна Сърбия. Павилионът е напълно цифровизиран и може да се посети виртуално. Иновативната VR технология среща посетителите със 7000 години просвета на Винча и сръбски величия като Никола Тесла, Михайло Пупин и Милутин Миланкович. В допълнение към VR, милиони гости от целия свят ще могат да прегледат най-големите съкровища на сръбските национални музеи, софтуерни нововъведения и туристическо предложение.

Като част от представянето на Сърбия на Expo, фестивалът EXIT, дружно с Националната платформа „ Сърбия твори “ („ Srbija Stvara “), провежда концерт на 14-ти януари. Звездата на шоуто беше Сатори, холандец със сръбски корени.

Сатори, който си сътрудничи с най-известните реализатори на обичайната музика в Сърбия и на Балканите, в това число Амира Медунянин, Милица Майсторович, Пея и Есма Реджепова (посмъртно), показа най-новия си план — „ Чудесата на културата на Винча “.

Тази година Expo Dubai включва 192 страни от целия свят и се чака да притегли към 25 милиона гости. Експото е основано през 1851 година в опит да събере всички хрумвания, софтуерни и индустриални достижения и културни богатства на света под един покрив. Тези събития оформиха света през последните 170 години, включвайки нововъведения като AC, телефон, компютър, звуков филм, цветна снимка и доста други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР