Евтина почивка с пазарлък по телефона си осигуряват нашенци. Българи

...
Евтина почивка с пазарлък по телефона си осигуряват нашенци. Българи
Коментари Харесай

Хитра врътка разкри как да свалим цената на почивката

Евтина отмора с пазарлък по телефона си обезпечават нашенци. Българи всеобщо звънят непосредствено на рецепцията на хотела и желаят най-малко 10 на 100 отстъпка от оповестените предложения, като декларират, че резервират непосредствено, а не посредством медиатор и по тази причина желаят да им се спести съответната комисионна.

Освен това огромна част от клиентите желаят отстъпка и в случай че наемат повече от две стаи или в случай че са компания от 7-8 индивида. През това лято наклонността към този момент е осезаема, описаха представители на хотелиерския отрасъл, представени от “Труд news ”.

Повечето рецепционисти или шефове имат зелена светлина да вършат понижения, защото за първи сезон от десетилетия обстановката със записванията е толкоз трагична, обясниха представители на бранша. Хотелите бяха напълно цялостни безусловно за три седмици - от към 25 юли до към 15-ти август, освен това записванията се бавиха в последния миг и до дни преди този момент не бе ясно дали местата за настаняване ще съумеят да си обезпечат цялостна претовареност в най-върховия сезон.

Затова и от рецепциите избраха да дават отстъпки в последния миг, с цел да покрият най-малко разноските си за личен състав, ток, както и за зареждане на шведските маси. В резултат обаче мълвата, че в случай че резервираш по телефона непосредствено можеш да получиш отстъпка се популяризира измежду клиентите и те безусловно отказваха да си резервират ваканции без понижение от най-малко 5 на 100 за определените от тях дати.

Освен за резервации в морските курорти по същия метод действат към този момент българите и за почивки на планина или за резервации в спа хотели.

Ясно е, че с отстъпки по телефона хотелите си взеха решение краткотраен проблем, само че занапред ще имат неприятности, защото вече с нищо не могат да убедят хората, че цените, предлагани в уеб страниците и от организациите са действителните. По този метод или ще отхвърлен клиенти, в случай че в даден миг прекратят практиката с понижения по телефона или сътрудниците си - туроператори и резервационни платформи, които с изключение на да ги продават влагат и в рекламата на съответните места в чужбина.

Заради напора на резервации по телефона една част от хотелите пък взеха решение, че могат и да се пълнят сами, без сътрудник, което докара до отлив на задгранични клиенти, които в случай че не могат да резервират непосредствено през уеб страницата на мястото за настаняване незабавно, просто намират различен хотел за престоя си, обясниха туроператори, които от дълги години продават местата за настаняване в родните курорти.

Друг минус на резервациите по телефона е, че множеството хотели имат друг вид стаи. Можете да резервирате двойна стая, а да получите такава с панорама море, планина, парк или главно шосе, стаята да е по-просторна или по-малка, да е на кофти етаж - сутеренен, където има повече плесен или пък да е без тераса.

Тъй като по телефона не можете да разгледате варианти, за разлика от уеб страницата на хотела или в онлайн платформи, от хотелите най-често хитруват като вършат отстъпка на напористите клиенти, само че по-късно ги настаняват в стаи с по-ниско качество, които всекидневно оферират с отстъпка.

Клиентът обаче към този момент няма по какъв начин да стачкува, тъй като е получил по този начин жадуваната отстъпка. Или с други думи и в туризма правилото евтиното излиза скъпо е годен с цялостна мощ.

Причината хората да се пазарят толкоз през това лято е, че поради инфлацията и повишаването на всички разноски за ток и хранителни артикули, цените на нощувките в хотелите се подвигнаха с близо 30 на 100 и в положителните четиризвездни и петзвездни места за настаняване нощувката на човек е към 120-150 лв. на вечер. Така семейство с едно дете заплаща най-малко 2000 лв. за седмица “ол инклузив на морето ”, освен това в случай че детето е доста малко. Иначе цената скача с още най-малко 500 лв..

Заради сложният летен сезон е допустимо в края му част от хотелите да разгласят банкрут или да си търсят нов притежател, предвидиха представители на туристическия отрасъл. Сезонът продължава най-много 45 дни, освен това едвам през половината от това време местата за настаняване бяха съвсем напълно резервирани.

Разходите на хотелиерите се усилиха фрапантно, а цените, макар 30-те % от горната страна по отношение на предходната година, бяха удържани, защото в противоположен случай нямаше да има никакви туристи в курортите, обясниха от бизнеса.

Затова и хотелиерите са на ръба на оцеляване, а облагата им доста свита, в случай че изобщо има такава, настояват представителите на бранша. Тази облага е нужна на вложителите е нужна с цел да влага в реновиране на обектите, в повишение качеството на услугата, в задържане на личния състав и т. н, както и да заплащат за реклама, допълват от сектора.

От бизнеса се оплакаха и че ръководещите безусловно са съумели да изгонят немските туристи, които са измежду обичайните ни пазари и резервират в крилата на сезона. Причината е, че не бе спазено обещанието през предходната година да се финансира с 35 евро всеки екскурзиант, дошъл с под наем полет у нас.

Цените на морската почивка след 10 септември обичайно са с към 50 на 100 по-евтини спрямо офертите за най-високия сезон - през първите три седмици на август. Първите по-изгодни предложения в края на лятото стартират от 20-ти август, когато хотелите оферират с 20-30 на 100 по-ниски цени за настаняване. И за този интервал се чака записванията да се случват в последния миг, както бе през по-голяма част от лятото тази година, предвидиха представители на бизнеса.

За интервала могат да бъдат открити предложения на цени от по 80-100 лв. на вечер за пакет “ол инклузив ” за двама или сред 550 и 800 лв. за седмица, като по-висококатегорийните места за настаняване са по-скъпи и морето за двама излиза по 1000-1200 лв. приблизително.

Добрата вест за търсачите на евтини предложения е, че през последните години септември предлага отлични условия за морска почивка. Времето към този момент е по-прохладно, няма ги горещите летни дни с температури над 35 градуса, морската вода още е приятна и топла, а най-често и без бурни талази. Единственият риск за плажуващите е да случат на дъждовно време, само че тогава могат да се възползват от разходки из локалните забележителности или да се любуват на коктейли.

Въпреки по-изгодните предложения, в случай че резервират хотел без личен плаж, чадъри и шезлонги, туристите би трябвало да са готови, че концесионерите и наемателите на линиите не вършат отстъпки, а междинната цена за наем на плажно приспособление това лято е 8-10 лв. за брой. Тоест за двама чадър с два шезлонга коства от порядъка на 24-30 лв. дневно.

След девет дни кошмарно неспокойствие от четири бала, на десетия ден - през вчерашния ден, “мъртвакът ” си отиде. В първия ден без рисковото течение, знамето по вишките на Бургаския плаж бе жълто - въпреки всичко за внимание за остатъчни подводни ями.

Морето последователно утихва. Мъртво неспокойствие няма, само че флагът е жълт, тъй като вълните към момента са високи. Вятърът е югозападен и пускаме летовниците да се къпят, само че без надуваеми предмети- пояси, топки или кресла ”, споделиха спасителите. Те обясниха, че в случай че в следобедните часове задуха бриз, тогава флагът към този момент може да стане зелен.

По принцип, когато “хване ”, мъртвото неспокойствие не пуска от лапите си залива в продължение на нечетен брой дни- 3, 5,7,9...

Този август, след деветия ден, може да се каже, че е умерено, разкриха опитни морски вълци. Мъртвото неспокойствие си съблюдава традицията да ни държи девет дни на нокти, прибавиха стражите. Те се надяват морето да е умерено до края на месеца.

Заради неразрешеното къпане по време на “мъртвака ”, родителите стегнаха контрола и за това време няма нито едно изгубено дете, най-малко в региона на нашите постове, разясниха от Северния плаж.

Летният сезон е един от най-лошите през последните десетилетия, настояват от бизнеса.

Летният морски сезон бе извънредно комплициран, като се редуваха действителни и измислени драми, които доведоха до отлив както на непознати, по този начин и на родни туристи, обясниха представители на туристическия бранш. Първият отлив бе поради слуховете, че гърмежът в язовира “Нова Каховка ” ще замърси родното море и ще го направи рисково. Прогнозите не се сбъднаха, само че поради тях се анулираха чартъри от чужбина, а редица българи се отхвърлиха от ваканцията си у нас.

Вторият препъникамък за родния морски туризъм това лято бе неприятното време при започване на сезона, което разреши същински плаж чак при започване на юли, когато се стопли и морската вода.

Поредната драма бе в края на юли, когато естествен феномен извади морска вода от дълбините на Черно море и къпането на брега се трансформира в същинско моржуване. Тъкмо се стопли морето и пристигна ред на мелтема, големи талази и мъртво неспокойствие, които направиха плажовете недостъпни в продължение на десетина дни, изключително по Южното Черноморие.

Ваканцията през това лято си беше въпрос на чист шанс, да успееш да хванеш тъкмо дребното дни, в които морето бе умерено и времето хубаво, без мощни ветрове или невероятни жеги.

Затова и всеобщо резервациите през тази година, отвън ранните такива от постоянни клиенти, се случваха в последния миг, обясниха хотелиерите. Несигурността докара до изпиляване на цените на ръба на оцеляване и до загуби за бизнеса, безапелационни са от сектора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР