Еврото поскъпна спрямо големите си конкуренти днес, ден след като

...
Еврото поскъпна спрямо големите си конкуренти днес, ден след като
Коментари Харесай

Еврото поскъпва ден след след сигнала, че повишават още лихвените проценти

Еврото нарастна по отношение на огромните си съперници през днешния ден, ден откакто президентът на Бундесбанк Йоаким Нагел алармира за още покачвания на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка за битка с неимоверно високата инфлация.

Единната европейска валута се изстреля с 1,6% по отношение на йената и с повече от 1,4% по отношение на $.

Миналата седмица ЕЦБ увеличи лихвените проценти в еврозоната с рекордните 0,75 процентни пункта и предизвести, че инфлацията ще остане висока за нескончаем интервал от време.

В неделя президентът на Германската централна банка Нагел алармира, че ЕЦБ евентуално ще продължи да покачва лихвените проценти, защото инфлацията в еврозоната ще продължи да се повишава. Сега пазарните наблюдаващи чакат още едно огромно нарастване на лихвите на ЕЦБ през октомври.

" Очаква се ЕЦБ да увеличи лихвите още повече след мненията ", съобщи анализаторът Крейг Ерлам в комерсиалната компания OANDA.

Той добави, че еврото е трябвало да се възвърне след неотдавнашните огромни загуби, в това число 20-годишното дъно по отношение на $ предходната седмица.

Затягането на разноските по заемите от страна на ЕЦБ следва образеца на Федералния запас на Съединени американски щати, който организира нападателна парична политика, с цел да се оправи с високите потребителски цени. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР