Европол осъществи международна полицейска акция срещу група, заподозряна, че променя

...
Европол осъществи международна полицейска акция срещу група, заподозряна, че променя
Коментари Харесай

Европол разби престъпна група, подменяла етикетите на храни с изтекъл срок

Европол реализира интернационална полицейска акция против група, обвинена, че трансформира етикетите на милиони хранителни артикули с изминал период на валидност и по-късно ги популяризира през комерсиалните вериги.

Това е следствие, извършено в няколко страни от Европейски Съюз и в последна сметка довело до ареста на 27 души. Европол предизвестява, че това, в което са обвинени членовете на тази група - промяна на датите на артикули с изминал период на валидност и връщането им за разпространяване и продажба - е относително нова незаконна процедура. Но е извънредно рисково, тъй като евентуално заплашва здравето на огромен брой хора.

Разследването открило, че незаконната група е измислила концепцията за своя „ бизнес “, откакто е схванала, че пандемията от Covid-19 е направила веригите за доставки уязвими заради компликации при превозването и разпространяването на храни и питиета. Те разбрали, че се натрупат храни и питиета, които не могат да се продадат поради COVID-19. Първо почнали да заличават химически периодите на някои продукти, след което написали нови. По-късно, както се подозира, те са фалшифицирали декларациите и са поставили напълно нови, тъй като са желали да основат усещане, че това е безвредна и прясна храна.

Европол предизвестява, че сходни храни и питиета могат освен да имат противен усет и аромат, само че и да бъдат извънредно рискови за човешка консумация и в това време да съставляват сериозен риск за публичното здраве.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР