Европейците стават не само по-ангажирани, но и по-големи активисти и

...
Европейците стават не само по-ангажирани, но и по-големи активисти и
Коментари Харесай

Европейците - все по-отговорни и взискателни като потребители

Европейците стават освен по-ангажирани, само че и по-големи деятели и все по-взискателни по повод метода на ползване, сочи изследване измежду над 14 000 души на центъра за стопански проучвания Обсерватория Сетелем (Observatoire Cetelem), представено от Франс прес.
" Отдавна се приказва за виновното ползване заради устрема да се усъвършенства потреблението, само че новото е, че този блян се трансформира в упоритост да се следи какво вършат другите ", посочи шефът на обсерваторията Флавиен Ньови. Той означи, че осъзнаването на проблемите с околната среда се трансформира в световно предизвикателство.
В сферата на потреблението близо 9 от 10 европейци (87 на сто) имат чувството, че потреблението им е отговорно. В същото време 63 на 100 от интервюираните желаят да създадат още повече в тази тенденция. Според тях е целесъобразно да се бойкотира дадена марка, с цел да се отбрани избрана идея. Близо половината демонстрират схващане към гражданското непокорство. По възрастови групи, младите демонстрират по-голяма интензивност от по-възрастните.
Проучването е извършено в 15 европейски страни, в това число България, от 30 септември до 22 октомври 2019 година, показва Българска телеграфна агенция
Благодарение на удобния стопански подтекст, с напредък от над 3 %, само че към момента уязвим, българите не престават да гледат по-оптимистично на своята страна спрямо предходната година, се споделя в изследването. Но, наподобява че не всички се възползват от икономическия напредък. Затова българите декларират, че потреблението им е намаляло, като множеството изясняват това с намаляващите финансови средства. В този подтекст осъзнаването на екологичните проблеми мъчно си пробива път, означават създателите на проучването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР