Европейците ще се отправят към урните това лято, за да

...
Европейците ще се отправят към урните това лято, за да
Коментари Харесай

Шефът на Renault към Европа: подкрепете авто индустрията, насочете внимание към е-горивата и водорода

Европейците ще се насочат към урните това лято, с цел да изберат новите членове на Европейския парламент. Лука де Мео, изпълнителен шеф на Renault Group, изпрати отворено писмо, в което очерта провокациите пред автомобилната промишленост и дава своите възгледи за посоката, в която той счита, че политиката би трябвало да поеме във връзка с автомобилния бранш.

Де Мео, който е и президент на Асоциацията на автомобилните производители в Европа, акцентира, че промишлеността е изправена пред неповторимо предизвикателство. Тя би трябвало да се декарбонизира, като в това време се приспособява към възхода на технологията, която трансформира производителите в снабдители на подвижност.

Де Мео написа, че европейските автомобилни компании са сложени в изключително неизгодна позиция в този преход, защото Китай влага масирано в автомобилния бранш, а Съединени американски щати вкарва данъчни облекчения за създадените в Америка електрически автомобили и акумулатори. В същото време той твърди, че европейските производители биват задушавани от екологични регулации.

„ Целта на това регулаторно задължение е да направи Европа първенец в екологичната отбрана, надявайки се, че това ще способства за обществения напредък на международно равнище “ , написа Де Мео. „ Проблемът е, че другите търговски блокове следват постепенно този тренд, което има негативно въздействие върху конкурентността на европейския бизнес. “

План от шест точки

За да бъдат позволени тези проблеми, Де Мео показва проект от шест точки. Първо, той желае Европейски Съюз да създаде индустриална тактика за своя бизнес бранш, в центъра на който е автомобилната промишленост. Второ, той желае производителите да се срещнат с учени, профсъюзи, НПО-та, с цел да се създаде тази тактика, която ще поддържа промишлеността по същия метод, по който, споделя Де Мео, Китай поддържа своите производители на коли и акумулатори, а също и другите свързани бизнеси.

Всички елементи от обръщението на Лука де Мео към европейските политици четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР