Европейското законодателство гласува забрана на продажбата на нови дизелови и

...
Европейското законодателство гласува забрана на продажбата на нови дизелови и
Коментари Харесай

Без бензинови коли? Европейското законодателство гласува забрана на продажбата им от 2035- година

Европейското законодателство гласоподава възбрана на продажбата на нови дизелови и бензинови коли и леки търговски транспортни средства средства в Европейски Съюз от 2035 година

Над 300 евродепутати в Европейския парламент гласоподаваха в поддръжка на проектите, които бяха препоръчани от Европейската комисия, изпълнителната власт на Европейски Съюз. Това доближава Европейския съюз една стъпка по-близо до задачата за понижаване на излъчванията до 100% от новите леки коли и леки търговски транспортни средства през 2035 година До 2030 година задачата е понижаване на излъчванията с 50% във връзка с микробусите и 55% във връзка с колите.

Сега ще стартират договаряния за проектите с 27-те държави-членки на блока.

Междувременно Обединеното кралство желае да спре продажбата на нови дизелови и бензинови коли и микробуси до 2030 година От 2035 година ще изисква всички нови коли и микробуси да имат нулеви излъчвания.

Европейската асоциация на автомобилните производители разяснява че е " загрижена по отношение на гласуването а за установяване на задачата до 2035 година ".

Президентът на ACEA и основен изпълнителен шеф на BMW Оливър Зипс разгласи, че автомобилната промишленост е " е тласкана към произвеждане на електрически транспортни средства, като новите модели идват непрекъснато, само че поради неустойчивостта и несигурността, които изпитваме в международен мащаб всеки ден, всяка дълготрайна регулация, която надвишава това десетилетие, е преждевременна ", добави Зипсе.

Европейски Съюз дава поръчка, че желае да бъде въглеродно безпристрастен до 2050 година В средносрочен проект излъчванията на парникови газове би трябвало да бъдат понижени с минимум 55% до 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР