Европейското състезание за социални иновации избра 30 полуфиналисти с идеи

...
Европейското състезание за социални иновации избра 30 полуфиналисти с идеи
Коментари Харесай

Варна ще представи страната на състезание за социални иновации от Европейската комисия

Европейското съревнование за обществени нововъведения избра 30 полуфиналисти с хрумвания за преобразяване на локалните провокации във благоприятни условия за младежите в стопанската система.

Beehive e единственият представител от България измежду 30 плана определени от общо 700 кандидатствали. Всички участници са от разнообразни страни и кътчета на Европа с фокус Хоризонт 2020, представляващи 20 разнообразни националности.

Идеята е за основаване на High tech pre-accelerator for students (Високотехнологичен ускорител за студенти). Учениците ще имат достъп до най-съвременната технология, създадена от новосъздадени компании, която се интегрира и включва реформаторски метод на образование, посредством IT, 3D щемпел, виртуална действителност, блок-верига и други Програмата ще отнеме 6 седмици и ще бъде препоръчана за част от образователната стратегия на учебните заведения в община Варна. Учениците ще могат да оказват помощ на високотехнологичните започващи компании и взаимно да основат нови. Програмата може да бъде разширена в други градове и райони.

Състезанието ще подкрепи определените участници да разработят своите концепции и ще обезпечи финансиране от 50 000 евро на всеки от трите най-обещаващи плана, с цел да трансфорат концепциите си в действителност. Избраните полуфиналисти ще посетят тридневна наставническа академия в Клуж-Напока, Румъния. С помощта на самостоятелен наставник всеки полуфиналист ще създаде обстоен бизнес проект, с цел да очертае по какъв начин ще тества и ползва тяхното решение. Десет финалисти ще бъдат определени да изложат концепцията си на церемонията по награждаването в Брюксел през ноември 2018 година, на която ще бъдат присъдени трите награди.

Европейският конкурс за обществени нововъведения, стартиран в памет на Диого Васконелос, е премия за провокации, проведена от Европейската комисия в държавите-членки на Европейски Съюз и страните, асоциирани към Хоризонт 2020, в този момент е шестото издание. От новаторите бе поискано да се схване метод, учреден на място. Това означаваше, че с цел да бъдете сполучливи в състезанието, трябваше да се основат нововъведения за несъмнено място и да се отговори на съответни локални условия, провокации и благоприятни условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР