Европейското подразделение на Kia обяви, че продажбите на марката през

...
Европейското подразделение на Kia обяви, че продажбите на марката през
Коментари Харесай

41% от продажбите на Kia в Европа са на електрифицирани автомобили

Европейското поделение на Kia разгласи, че продажбите на марката през септември са достигнали равнище от 56 919 единици, което съставлява нарастване от 7% в съпоставяне със същия месец на 2022-а.

Реализацията на Kia през първите девет месеца на 2023 година пък е 447 879 единици или с 5% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната, което слага марката по пътя на най-успешната бизнес година в цялата си история в Европа.

Най-продаваната кола на Kia в Европа през септември 2023 година продължава да бъде Sportage със 17 103 осъществени единици, след което се подреждат ceed с 12 949 и Niro с 8277 единици.

От Kia анонсират, че 23 301 единици или 40.9% (+9.8%) от продажбите на марката през предишния месец са били с електрифицирано (незареждаеми и зареждаеми хибриди, и 100% електрически модели) задвижване.

" Силното пазарно показване през предишния месец не е отражение единствено на възобновяване на европейския авто пазар, то потвърждава качествата и гъвкавостта на продуктите на Kia и тяхната известност в Европа ", споделят от Kia Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР