Европейското първенство по футбол през 2028 г. по всяка вероятност

...
Европейското първенство по футбол през 2028 г. по всяка вероятност
Коментари Харесай

Само един кандидат-домакин за европейското по футбол след 6 години


Европейското състезание по футбол през 2028 година по всяка възможност ще се организира във Англия и Ирландия. Просто различен кандидат-домакин досега няма.

Днес (23 март) изтича срокът за подаване на поръчки и предлагането от Острова евентуално ще остане без " компания ". Така в Англия чакат да бъдат хазаин на шампионата за повторно в историята си и за първи след 1996 година

През 2020 година домакини бяха 11 европейски града. След 2 години пък шампионата ще се играе в Германия.



Заинтересувани към семейството на европейското през 2028 година бяха скандинавските страни (Дания, Финландия, Норвегия, Швеция) в съдействие с Файорските острови и Исландия. Португалия и Испания също опипваха почвата, както и Турция.

Предложение имаше и от България, Сърбия, Гърция и Румъния. През 2018 година министър председателите, спортните министри и президентите на футболните съюзи проведоха няколко срещи, на които се обсъждаше взаимна кандидатура за въпросното европейско и международното през 2030 година, само че до подаване на документи по този начин и не се стигна.



Русия също имаше упоритости да бъде хазаин на шампионата на Стария континент, откакто през 2018 година одобри международното, само че поради започнатата война в Украйна от УЕФА отхвърлиха предлагането.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР