Европейското командване на САЩ публикува видео, записано от безпилотния самолет

...
Европейското командване на САЩ публикува видео, записано от безпилотния самолет
Коментари Харесай

Пентагонът пусна видео, заснето от дрона при инцидента над черно море

Европейското командване на Съединени американски щати разгласява видео, записано от безпилотния аероплан MQ-9 Reaper по време на случая в Черно море с присъединяване на съветски изтребители Су-27.

На фрагментите се вижда по какъв начин изтребителите стартират да изпускат гориво, до момента в който се доближават към дрона, като в края на видеото се вижда щета на перката на дрона.

Първоначално Пентагонът заяви, че американското командване е било насила да потопи дрона, откакто той е бил развален от съветски аероплан по време на прехващане. Според американската версия по време на прехващането съветските самолети са хвърлили гориво върху дрона. Това евентуално е било направено, с цел да се замърси оптиката му.

Министерството на защитата на Русия настояваше, че не е имало никакъв контакт и че дронът е паднал заради " внезапна маневра ". В съветското изказване обаче не се загатва за мятане на гориво върху дрона.

Вчера бе обявено, че американските управляващи са премахнали отдалечено софтуера на падналия дрон, като и от съветска и от американска страна бе декларирано, че ще се опитат да вдигнат машината от дъното на морето.

Вчера съветският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че са пренебрегнали обстоятелството, че Русия е открила ограничавания за полетите в региона на Черно море след началото на съветската военна интервенция в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на негово изявление за държавната телевизия.

Според Лавров този факт е бил добре прочут на американската страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че свалянето на американския дрон над Черно море и хипотетичното изхвърляне от съветските изтребители на гориво върху него не е било екологично, съобщи ТАСС.

Може би не е трябвало да летят там, тогава би било екологично, означи Песков в изявление за програмата " Москва. Кремъл. Путин " на съветската държавна телевизия " Россия-1 ".

Катастрофата на американския боен дрон за наблюдаване над Черно море след прехващането му от съветски изтребители се проверява, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който отхвърли да разяснява дали е имало желание или мотивация при случая.

На конференция по време на формалното си посещаване в Етиопия, Блинкън окачестви случая като " необмислен " и " рисков ", съобщи Ройтерс.

Източник Дир.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !        
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР