Европейският център за транспортни политики алармира, че има сериозна опасност

...
Европейският център за транспортни политики алармира, че има сериозна опасност
Коментари Харесай

ЕЦТП: Има опасност да се увредят или унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев

Европейският център за транспортни политики сигнализира, че има сериозна заплаха да бъдат повредени, прикрити и даже да изчезнат извънредно значими доказателство, отнасящи се до злополуката с присъединяване на Георги Семерджиев.

Причината е, че автомобилите-участници - джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени навън на улицата пред Столична дирекция на вътрешните работи, като до мястото всеки има свободен достъп.

Това разрешава лесна външна интервенция - човешка или на природата, и компрометиране на извънредно значими доказателства, което може фрапантно да изкриви делото, написа ЕЦТП в свое послание към медиите.

Затова те питат следните въпроси:

- Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени колите, с цел да се подсигурява обективно следствие?

- Какво би спряло някой да демонтира разнообразни елементи от колите, като да вземем за пример: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се откри неговата скорост сега на удара с която Семерджиев е предизвикал злополуката, при която починаха две млади дами?

- С какво този метод на предпазване на материалните доказателства оказва помощ на следствието, изключително на автотехническата експертиза, без която събитията няма по какъв начин да бъдат изцяло изяснени?

- Правена ли е досега експертиза на двата автомобила?

- Кой ще носи отговорност, в случай че автотехническата експертиза остане непълна?



Снимки: ЕЦТП
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР