Европейският шампион за хора с увреждания в бягането на 1500

...
Европейският шампион за хора с увреждания в бягането на 1500
Коментари Харесай

Християн Стоянов: По-труден е пътят към медала

Европейският първенец за хора с увреждания в бягането на 1500 м - Християн Стоянов, съобщи, че пътят до финала в Берлин е бил много по-труден, в сравнение с присъединяване му в надпреварата, след което той стъпи на най-високото ходило на почетната стълбичка.

" По мъчно е пътят към самото съревнование. На самото съревнование се съсредоточаваш върху това да победиш и го правиш. Самото съревнование беше в Берлин, където се организира европейското състезание по лека атлетика за хора с увреждания. Последните 100 метра са най-емоционалната част от цялото тичане. Това е моментът, в който осъзнаваш, че си първи, че си европейски първенец. Макар да знаеш, че си по-добър от съперниците си, преди финалната линия няма нищо несъмнено ", сподели Стоянов в студиото на " Тази заран ".
Християн Стоянов мечтае за параолимпийска купа (ВИДЕО) Европейският първенец - с високи цели
" В 5-ти-6-ти клас започнах да упражнявам лека атлетика. Моят преподавател по физическо образование откри, че имам някакви качества. Там имаме норматив, по който ни изпитват и ни пишат оценки на бягането на 600 м. От тогава бях първи. След това започнах да упражнявам на стадиона. 7 години по-късно съм на европейското състезание и станах първи ", добави той.

Чрез спорта бронзовият медалист от международното състезание през 2017 година е построил себе си, а това му е дало и задоволително самочувствие, както и позиция в обществото.

" Има малко хора, които са с този вид увреждане и ги влече бягането. Дори да се занимават и да имат предпочитание, не всеки съумява да стигне до това равнище. Трябва да се развиват освен беговите качества, а и доста други. Спортът ми дава самочувствие, защото посредством него имам позиция в обществото. Спортът ме е построил като темперамент, дал ми е избрани качества, воля. Прилагам ги, с цел да стигна до университета ", съобщи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР