Европейският шампион Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-печелившия футболен

...
Европейският шампион Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-печелившия футболен
Коментари Харесай

Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-богатия клуб в света

Европейският първенец Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-печелившия футболен клуб в света, защото по-слабото показване на британския тим на терена в последните сезони подкопа финансовата му доминация.

Клубът от Олд Трафорд падна до трето място, след Реал и испанския му съперник Барселона по отношение на приходите за сезон 2017-18 година, съгласно обичайното проучване на Deloitte Football Money League, представено от Bloomberg.

Манчестър Юнайтед беше най-богатият клуб в 2 от последните 3 години и общо 8 пъти през последните две десетилетия.
 Английските клубове печелят доста, само че Реал и Барселона преобладават
Английските клубове печелят доста, само че Реал и Барселона преобладават

Клубовете в британската Висша лига, които имат най-високи доходи от ТВ права, заемат 6 от първите 10 места на най-печелившите за годината, само че испанските грандове надвиха с помощта на мощното си показване в Шампионската лига и доминация в локалното състезание.

Смяната на караула във футболните финанси отразява противоположното показване на терена на " алените дяволи " и " белия балет ". Реал 3 пъти подред завоюва Шампионската лига, най-доходоносния шампионат в Европа, до момента в който Юнайтед отпадна още в първия кръг на елиминациите.

Годишните доходи на клуба от " Олд Трафорд " пострадаха и от спада на английския паунд. Те се покачиха едвам с 1.5% до 590 млн. паунда (770 млн. долара). Спечеленото от Реал набъбна с 11% до 751 млн. евро.
 Манчестър Юнайтед още веднъж е най-печелившият футболен клуб в света
Манчестър Юнайтед още веднъж е най-печелившият футболен клуб в света

" Червените дяволи " изпреварват Реал Мадрид и Барселона

" Да спечелиш Шампионската лига 3 пъти подред е феноменално, а Реал първокласна международна марка в клубния футбол ", споделя Дан Джоунс, сътрудник в спортната бизнес група на Deloitte.

Говорител на Манчестър Юнайтед съобщи, че клубът не е " прекомерно угрижен " за финансовото класиране на тимовете на годишна база, и е ясно, че тимът е водеща международна спортна марка по всички индикатори.

Въпреки това, Висшата лига към момента господства във връзка с приходите, а в топ 20 на най-печелившите има още 3 британски тима. Сред тях попада даже закъсалия Нюкасъл Юнайтед, макар че не е печелил трофей от 1969 година, а притежателят му Майк Ашли от години се пробва да продаде клуба.
 Ефектът Роналдо: Трансфер за 100 милиона евро и 35% скок на акциите на
Ефектът Роналдо: Трансфер за 100 милиона евро и 35% скок на акциите на " Ювентус "

Каква заплата ще получава звездата в новия си клуб?

Лондонският Тотнъм Хотспър, който чака да се реалокира на нов стадион с потенциал от 62 000 души, се върна в топ 10 за първи път от сезон 2006-07 година

Италианският първенец Ювентус, който през лятото притегли звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, изпадна от първите 10 за първи път от 2010-11 година По-слабите доходи от ТВ права в Италия по отношение на тези в другите огромни шампионати значат, че клубът в Торино би трябвало да се оправи по-добре от противниците си в Шампионската лига, с цел да компенсира разликата.

Германският Байерн Мюнхен резервира четвъртото си място, увеличавайки приходите си с над 50 млн. паунда.

Манчестър Сити и Пари Сен-Жермен, които са подкрепени от богати притежатели от Близкия изток, са на пето и шесто място. Клубовете са разследвани в нарушавания на европейските финансови правила, които лимитират разноските за играчи. И двата тима отхвърлят обвиняванията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР