Европейският шампион Португалия се върна на победния път след успех

...
Европейският шампион Португалия се върна на победния път след успех
Коментари Харесай

Европейският шампион с първи успех в квалификациите

Европейският първенец Португалия се върна на победния път след триумф над Сърбия като посетител с 4:2 в зрелищен квалификационен мач от група B в Белград.

Възпитаниците на Фернандо Сантош преобладаваха през първото полувреме и разумно, въпреки и с малко шанс, доближиха до задатък в резултата. Това се случи в края на първата част, когато Уилям Карвальо се възползва от неточност на стража на „ плавите “ Марко Дмитрович. През второто полувреме Гонсало Гедеш повиши на 2:0, само че 10 минути по-късно Никола Миленкович върна очакванията на домакините.

Те бяха попарени скоро по-късно от огромната звезда на „ мореплавателите “ Кристиано Роналдо, който означи дежурния си гол за отбора. Сърбите, обаче, отхвърлиха да се предадат и Александър Митрович понижи след втората асистенция в срещата за Душан Тадич. Радостта на западните ни съседи търпя малко след нов гол в мрежата на Дмитрович, който този път бе дело на Бернардо Силва.

Така, Португалия стигна до първи триумф в евроквалификационната си акция след две равенства на старта. Тимът се изкачи до втората позиция в групата и към този момент е с пет точки от три дуела, като се намира зад водача Украйна, който по-рано завоюва при визитата си на Литва с класическото 3:0. Украинците са с актив от 13 пункта от пет срещи, а сърбите остават с четири. В идващите си мачове Португалия гостува на Литва, а Сърбия на Люксембург на 10 септември.

Ето и останалите срещи от вечерта:

Група H:

Исландия – Молдова 3:0

Турция – Андора 1:0

Франция – Албания 4:1. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР