Европейският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар потвърди пред

...
Европейският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар потвърди пред
Коментари Харесай

Насар: Не съм взимал заплата от началото на годината, но това не е проблем

Европейският първенец по повдигане на тежести Карлос Насар удостовери пред bTV, че не е получавал възнагражденията си от родната федерация от началото на годината. Той обаче разясни, че практиката на погашение е такава и това не би трябвало да отвлича фокуса от спортните достижения.
Прочетете още
" Не съм насърчен от федерацията. Нямам заплата, както и целият народен тим. Но въпреки всичко би трябвало да се одобри това. Все отново сме февруари месец. Самото министерство няма бюджет и не можем да чакаме от федерацията. В нея са доста по-сложни нещата. Не мисля, че е нещо, на което би трябвало да обръщаме внимание. Декември месец си получихме всички хонорари. Миналата година се получи по-дълъг интервал, в който нямахме заплати. Ариф Маджид се пробва да се оправи с това нещо, защото не е елементарно сега във федерацията. Трябва да гледаме и отсега нататък и федерацията да е със здрава основа. В момента са такива изискванията. Имаме олимпийски игри и би трябвало да се фокусираме върху спорта, а пък заплатите рано или късно ще дойдат ", сподели Насар.

На шампионата на Стария континент в София щангистът от Червен бряг завоюва втора купа в категория до 89 кг., като този път усъвършенства международния връх за юноши в изтласкването.

" Чувствам се непрекъснато изтощен, само че има години като тази, в която би трябвало да дадеш всичко от себе си, с цел да постигнеш задачата си. Европейското състезание е в предишното. Беше доста хубаво, доста прелестно, само че то няма да се върне и би трябвало да гледаме към задачите си отсега нататък. Ако останем в еуфорията на европейското, не ни чакат положителни резултати за идващият надпревари ", съобщи Насар.

Като един от най-успешните спортисти у нас, щангистът е и най-проверяван от антидопинговите управляващи. За последните 2 месеца той е дал 5 проби.

" За мен това е нещо обикновено, предстоящо. Резултатите ми са меко казано подозрителни. Не се тормозя от това нещо. Ние сме спортисти, имам поради, че могат да се случат такива неща. Като действаме по разпоредбите, няма какво да се тормозя. Идват изненадващо, в дома ти, по всяко едно време. Това се изисква, с цел да има един чист спорт и той да не се трансформира в вреден, защото знаем, че допингът не е решението за положителни резултати, защото вредим на здравето си. ", съобщи той и добави:

" Нямаш право даже да притежаваш неразрешени вещества, препарати. Не би трябвало да свързват спорта с това нещо и е вярно. Макар и при мен да прекаляват с пробите, това е вярното решение - един чист спорт. Пробите излизат след към месец, само че занапред ви споделям, че няма проблем. "

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР