Европейският шампион Даниел Асенов и бронзовият медалист от предишното световно

...
Европейският шампион Даниел Асенов и бронзовият медалист от предишното световно
Коментари Харесай

Тежки предизвикателства очакват Асенов и Панталеев в петия ден на световното първенство В Белград

Европейският първенец Даниел Асенов и бронзовият медалист от предходното международно Радослав Панталеев се изправят пред тежки провокации в първите си срещи на Мондиал 2021 в Белград.

Двамата ще бъдат единствените български представители, които ще се качат на кръга в "Щарк Арена " в петък в петия спортен ден на международното състезание.

В категория до 54 кг 24-годишният Асенов ще се боксира с испанеца Габриел Ескобар Маскуяно. Двамата се познават чудесно, защото имат пет мача между тях, в които Асенов води с 3:2 победи. Българинът обаче изгуби двете най-важни борби с Ескобар - тази за златния орден на Европейските игри в Минск през 2019 година и на Олимпийските игри в Токио това лято. По тази причина Асенов е решен да търси реванш от неуместния си противник.

Още по-сериозно се обрисува да бъде предизвикването пред полуфиналиста от международния шампионат в Екатеринбург Панталеев. В първата си среща до 92 кг 28-годишният плевенчанин ще се боксира с живата легенда на аматьорския бокс Хулио ла Крус Пераса. 32-годишният кубинец е четирикратен международен първенец в по-леката категория и повторен олимпийски първенец - от Рио де Жанейро до 81 кг и от Токио в тежка катогрия до 91 кг.

Мачовете на Асенов и Панталеев са в следобедната сесия, която стартира от 13:00 часа локално време (14:00 часа българско). И двамата ще се боксират на кръг "А ", като дуелът на Асенов е трети по стратегия, а този на Панталеев е под номер 11.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР