Европейският съюз заклейми атмосферата на сплашване в навечерието на парламентарните

...
Европейският съюз заклейми атмосферата на сплашване в навечерието на парламентарните
Коментари Харесай

ЕС заклейми сплашването преди изборите в Русия

Европейският съюз жигосах атмосферата на заплашване в навечерието на парламентарните избори в Русия и се оплака от неналичието на самостоятелни наблюдаващи на изборите, съобщи " Франс прес ".

" Това, което видяхме в навечерието на тези избори, беше атмосфера на заплашване на всички сериозни самостоятелни гласове ", посочи представителят на Европейската комисия по външните работи Петер Стано.

Тридневното гласоподаване, което завърши през вчерашния ден, даде на партията " Единна Русия " на президента Владимир Путин голяма победа, макар че социологическите изследвания демонстрират поддръжката ѝ на историческо дъно.

Опозиционните партии настояват, че има всеобщи измами, а Стано посочи по време на конференция, че Брюксел е обезпокоен от информации от локални наблюдаващи.

" Нямаше интернационално без значение наблюдаване, тъй че е доста мъчно да се види по какъв начин са били извършени изборите ", сподели той.

" Но имаме редица отчети от самостоятелни локални наблюдаващи, които рапортуват за доста нередности по време на тези избори. "

Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по външна политика Жозеп Борел да се срещне с външния министър на Русия Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк тази седмица, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР