Европейският съюз забранява унищожаването на непродадени текстилни изделия. За това

...
Европейският съюз забранява унищожаването на непродадени текстилни изделия. За това
Коментари Харесай

ЕС забраняваунищожаването на непродадения текстил

Европейският съюз не разрешава унищожаването на непродадени текстилни произведения. За това се схванаха държавните управления на страните от блока. В Европа Франция е една от страните-пионери в тази област, която към този момент има работещ закон против текстилните боклуци.

Близо 6 милиона тона текстил се изхвърлят всяка година в Европейски Съюз, което прави почти по 11 кг на човек. Голяма част от тези боклуци отиват в сметища или се изгарят. Потреблението на текстил в Европа оказва четвъртото по величина отрицателно влияние върху околната среда и климата.

Зад невидимите процеси по рандеман на първични материали, произвеждане и продажба на крайния артикул стоят голямо количество вложени сила и запаси, както и трудът на повече от 75 милиона души по целия свят. Някои, от които малолетни.

Вода, нужна за битовите потребности на 2 милиарда души. Земя, която може да изхрани 80 милиона от тях. Тонове петрол, парникови газове и рискови химикали - по този начин модата трансформира околната среда всяка година. За да обърне мача в интерес на природата, Европа прави дребни, само че значими стъпки. Забраната за заличаване на непродадения текстил.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР