Европейският съюз възнамерява да наложи санкции върху вноса на цимент,

...
Европейският съюз възнамерява да наложи санкции върху вноса на цимент,
Коментари Харесай

ЕС планира санкции срещи ключови руски отрасли, без газа и петрола

Европейският съюз има намерение да наложи наказания върху вноса на цимент, дървен материал, каучук, химикали, хайвер и водка от Русия. Това заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници.

Европейски Съюз може също по този начин да наложи ограничавания върху износа за Русия на компютри, полупроводници и технологии за рандеман на полутечен природен газ.

Европейски Съюз ще предложи възбрана за импорт на съветски въглища, както и ограничавания върху вноса на калиеви торове, заяви от своя страна Блумбърг, базирайки се на свои източници.

Те обявиха, че предлагането за наказания ще включва и забрани за влизане на съветски кораби и за придвижване на камиони от Русия. Според източниците ограничавания върху газа и петрола няма да бъдат наложени скоро, макар желанието на някои държавни управления да понижат вноса на съветски енергийни запаси.

Освен това Европейски Съюз може да предложи разширение на контрола върху износа в бранша на защитата и други браншове.

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи по-рано, че във вторник Европейски Съюз ще контракти нов пакет от наказания против Русия във връзка със обстановката в Украйна. Той изключи опцията за взимане на решение на европейско ниво за възбрана на вноса на газ от Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР