Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия с половин година –

...
Европейският съюз удължи санкциите срещу Русия с половин година –
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Русия с още 6 месеца

Европейският съюз удължи глобите против Русия с половин година – до 15 март 2016-а. Това се отнася за листата с съветски жители, подложени на самостоятелни ограничаващи ограничения, както и за представители на структурите в Източна Украйна и за редица юридически лица, оповестява „ Интерфакс ”. Първите ограничаващи ограничения на Европейски Съюз бяха оповестени по едно и също време с тези на Съединени американски щати в средата на март 2014 година Те засягат съветски публични лица и служители от Крим, на които бе неразрешено в течение на една година да посещават страни от общността, а активите им в европейските банки бяха замразени поради позициите им по присъединението на Крим към Русия и за Украйна.

През април и май предходната година глобите бяха разширени поради изострянето на обстановката в Донбас. Освен физически лица, те се стовариха и върху две кримски компании. А Европейският съвет се обърна към Европейската капиталова банка и Европейска банка за възстановяване и развитие с молба да приключи финансирането на нови планове в Руската федерация.

След свалянето на малайзийския „ Боинг” в Донбас на 17 юли Европейски Съюз ускори глобите. Освен вкарването на нови физически лица и компании в забранителния лист, от края на юли Европейски Съюз вкара наказания по отношение на най-големите финансови институции, като приключи достъпа им до дъргосрочни дългови принадлежности на международния финансов пазар. Санкциите засегнаха и съдействието на Европейски Съюз и Русия в областта на въоръжаването, стоките и технологиите с двойно предопределение, оборудването и технологиите за рандеман на петрол, търговията и вложенията в Крим и Севастопол.

На 29 януари 2015 година Съветът на външните министри на страните от Европейски Съюз взе решение за удължение на глобите до септември.
В черните описи на Европейски Съюз участват 151 души и 37 юридически лица.

В отговор от 7 август 2014 година Русия наложи ембарго на вноса на селскостопанска продукция, първични материали и храни от страните, които са подкрепили глобите против Русия. Забраната важи и за говеждо, свинско, плодове и зеленчуци, птиче месо, риба, сирена, мляко и млечни артикули от страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Австралия, Канада и Норвегия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР