Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Русия за

...
Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Русия за
Коментари Харесай

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия за случая Скрипал

Европейският съюз удължи с една година глобите против Русия за отравянето на Сергей Скрипал , се споделя в известие на Съвета на Общността.

Конкретно Съветът реши да удължи режима, който п озволява на Европейски Съюз да постанова рестриктивни ограничения на физически и юридически лица , които са забъркани в създаване и потребление на химически оръжия. Режимът е продължен с една година до 16 октомври 2021 година

Режимът за налагане на наказания бе признат през 2018 година след заключенията на Европейския съвет на 28 юни 2018 година Целта е битка против разпространяването и потреблението на химически оръжия, които съставляват сериозна опасност за интернационалната сигурност. Режимът изтичаше на 16 октомври 2020 година Но след годишен обзор бе решено да бъде удължен с година.

Рестриктивните ограничения все още се ползват за девет души - петима са свързани със сирийския режим и четирима с отравянето на Скрипал с новичок в Солсбъри - и една организация, Сирийският научноизследователски център (SSRC), който е обвързван с създаването на химически оръжия в арабската страна.

Ограниченията съдържат възбрана за пътешестване в Европейски Съюз и заледяване на активи на физически и юридически лица.

Русия изрично отхвърля, че стои зад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР