Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Русия, насочени

...
Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Русия, насочени
Коментари Харесай

ЗАРАДИ УПОТРЕБА НА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ: ЕС удължи санкциите срещу Русия с 1 година

Европейският съюз удължи с една година глобите против Русия, ориентирани към битката с потреблението и разпространяването на химически оръжия.

Това написа РБК-Украйна с позоваване на пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз.

„ Днес Съветът удължи ограничаващите ограничения против разпространяването и потреблението на химически оръжия с още една година, до 16 октомври 2023 година “, се споделя в известието.

Като цяло ограничаващите ограничения касаят 15 души и 2 организации. Санкциите включват заледяване на активите на тези лица, а на жителите и фирмите от Европейски Съюз е неразрешено да им дават средства. Физическите лица също подлежат на възбрана за влизане, която им не разрешава да влизат или да минават директно през територията на Европейски Съюз.

Отбелязва се, че режимът на наказания на Европейски Съюз е ориентиран към улеснение на напъните на Съюза за противопоставяне на разпространяването и потреблението на химически оръжия, както и в поддръжка на Конвенцията за възбрана на създаването, производството, натрупването и потреблението на химически оръжия и техните Унищожаване.

Трябва да се означи, че за първи път такива наказания бяха въведени през 2018 година за лица и организации, директно виновни за създаването и потреблението на химически оръжия, както и тези, които дават финансова, материална и техническа поддръжка.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР