Европейският съюз трябва да вземе решение за нови здравни протоколи,

...
Европейският съюз трябва да вземе решение за нови здравни протоколи,
Коментари Харесай

Кога и как ще бъдат пуснати чужди туристи в Гърция - плановете на премиера

Европейският съюз би трябвало да вземе решение за нови здравни протоколи, които ще разрешат на туристите още веднъж да пътуват, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за CNN, съобщи БГНЕС.
Попитан за туризма, който съставлява към 18% от стопанската система на страната, той сподели, че при " най-хубавия сюжет " Гърция ще бъде отворена на 1 юли, макар че точната дата зависи и от самолетните компании и използването на строги здравни протоколи при непознатите полети.
" Всички южни страни са мощно подвластни от туризма. Истинският въпрос е дали ще имаме опция да посрещнем туристи в по-късното лято ", сподели той.
На въпрос дали това ще е допустимо, той отговори: " Само в случай че приемем доста характерни протоколи. Надявам се на европейско равнище. " Това може да включва хора, които се тестват преди да излетят - или за антитела, или с PCR тест, и откакто дойдат деликатно се следят.
" Туризмът това лято може да е по-различен от този в предходните години, с по-голяма обществена отдалеченост, може би без отворени питейни заведения, само че въпреки всичко приказен в Гърция, при изискване че световната зараза е в низходящ тренд ", изясни Мицотакис, като означи, че доста ще зависи от това какво ще вършат самолетните компании.
Попитан за въздействието на ковид върху стопанската система на страната, той сподели, че актуалните прогнози понижават свиването на към 10%.
Мицотакис съобщи, че триумфът на първата фаза за преодоляване на пандемията в Гърция и това самопризнание в интернационален проект е мотив за горделивост.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР