Европейският съюз трябва да ускори снабдяването с боеприпаси на Украйна,

...
Европейският съюз трябва да ускори снабдяването с боеприпаси на Украйна,
Коментари Харесай

Борел: ЕС трябва да ускори доставките си на боеприпаси за Украйна

Европейският съюз би трябвало да форсира снабдяването с муниции на Украйна, защото тя се нуждае от 1000 артилерийски снаряда всеки ден единствено в региона на Бахмут, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Ройтерс.

Борел означи, че на среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Стокхолм украинският външен министър Дмитро Кулеба е подчертал, че Киев се нуждае от повече поддръжка, с цел да се отбрани от нашествието на Русия, оповестяват от БГНЕС.

В региона на Бахмут в източната част на страната " Украйна се нуждае от към 1000 артилерийски снаряда дневно ", сподели Борел пред кореспонденти след срещата.

Запитан по какъв начин Европейски Съюз би могъл да форсира доставките си, Борел отговори, че страните членки би трябвало да прегледат запасите си и да преодолеят логистичните провокации.

През март министрите в Евросъюза утвърдиха проект на стойност минимум 2 милиарда евро за доставяне на Украйна с един милион артилерийски снаряда и ракети в продължение на 12 месеца.

Планът разчита на това, че страните от Европейски Съюз ще доставят снаряди от личните си ресурси и ще вършат общи нови поръчки.

Борел съобщи, че Украйна има особена потребност от муниции с огромен обхват, " защото руснаците бомбардират отдалеко ". " Украинците би трябвало да имат опция да доближат същия обхват ", сподели той.

Преди срещата Кулеба също съобщи, че артилерийските муниции с огромен обхват ще бъдат в центъра на полемиките.

Днес Германия разгласи военна помощ в размер на 2,7 милиарда евро за Украйна (най-голямата от страна на Берлин след нахлуването на Русия) и даде обещание по-нататъшна поддръжка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР