Европейският съюз трябва да прекрати санкциите срещу Русия, след като

...
Европейският съюз трябва да прекрати санкциите срещу Русия, след като
Коментари Харесай

Виена посреща Путин със силен глас за сваляне на антируските санкции

Европейският съюз би трябвало да приключи глобите против Русия, откакто Съединени американски щати вкара мита за вноса на стомана и алуминий. Това е мнението на австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, което той изрече пред в. " Остерайх ". Думите на австрийския вицеканцлер са факт ден преди визитата на съветския президент Владимир Путин в Австрия.
" Европейски Съюз би трябвало да реагира, тъй като в новата конюнктура е невъзможна почтена търговия. Винаги съм предупреждавал да не тикаме Русия в ръцете на Китай. Настана време да прекратим злополучните наказания и да възстановяваме икономическите си връзки с Русия ", споделя Щрахе, съгласно в. " Сега ".
На 5 юни Путин ще организира работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и с австрийския президент Александър Ван дер Белен.
От 1 юни Съединени американски щати вкара мито от 25% върху вноса на стомана на американска територия и от 10% върху вноса на алуминий. Митата важат за Европейски Съюз, Канада и Мексико. Идеята е на американския президент Доналд Тръмп, който беше безапелационен в профила си в Twitter: " Ако не налагате никакви мита върху внасяните в Съединени американски щати артикули от една или друга страна, а тя постанова мита от 25%, 50% или даже 100% върху наши артикули, това е незаслужено и повече няма да го поносим. Това не е свободна или почтена търговия, а глупава търговия. Когато външнотърговският ви недостиг възлиза на съвсем 800 милиарда $ годишно, не можете да си позволите да претърпите проваляне в комерсиална война! За сметка на Съединени американски щати дълги години полза от търговията получаваха други страни. Дойде време за поумняване! "
Министърът на стопанската система на Германия Петер Алтмайер разяснява, че фирмите в Съединени американски щати, които разчитат на специфични типове немска стомана, ще би трябвало да покачат цените и затова това ще окаже напън върху държавното управление на Съединени американски щати да освободи от мита някои метали. " Предполагам, че специфичните стомани, създадени в Германия, няма да могат елементарно да бъдат сменени с създадени в Съединени американски щати други възможности. В този случай те ще би трябвало доста да покачат цените на своите артикули ", изяснява Алтмайер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР