Европейският съюз трябва да предложи интегрирането на всичките шест страни

...
Европейският съюз трябва да предложи интегрирането на всичките шест страни
Коментари Харесай

Мицотакис: ЕС трябва да интегрира Западните Балкани до 2033 г.

Европейският съюз би трябвало да предложи консолидираното на всичките шест страни от Западните Балкани в Европейски Съюз до 2033 година Това е една " смела, само че нужна стъпка ", съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, съобщи Ройтерс..

В публикация, оповестена в " Политико " преди срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в Гърция, Мицотакис съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да потвърди, че когато " показва визия, има желанието и потенциала да я следва ".

Според него визията за присъединението на района към Европейски Съюз е станала " размита, избледняваща в очите на разочарованите и обезверени жители ", защото през последните години разширението на Европейски Съюз се забави поради опасения, свързани със сигурността, ръководството и миграцията.

" Моето обръщение през днешния ден е ясно: В сходство с избраните критерии дано предложим консолидираното на всички Западни Балкани в Европейски Съюз до 2033 година - упорит, само че изпълним период. Това от дълго време трябваше да се случи ", съобщи Мицотакис.

" Първата стъпка би трябвало да бъде решение след две седмици в Брюксел за деблокиране на пътя на Северна Македония и Албания ", акцентира той.

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е планувана за 23 юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР