Европейският съюз трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни,

...
Европейският съюз трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни,
Коментари Харесай

Шолц: ЕС трябва да направи по-лесно присъединяването на нови страни

Европейският съюз би трябвало да направи по-лесно присъединението на нови страни, съобщи немският канцлер Олаф Шолц в изявление за ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Време е освен страните кандидатки, само че самият Европейски съюз да се приготви за разширение на клуба, сподели Шолц.

Той акцентира нуждата от модернизиране на структурите и процеса на взимане на решения в Европейски Съюз. " Няма да бъде допустимо да се взема решение всичко, което през днешния ден се взема решение с единогласие, отново с единогласие в бъдеще ", сподели немският канцлер. Той съобщи, че се надява да изложи предложенията си на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, на която ще бъдат разисквани кандидатурите на Грузия, Молдова и Украйна.

В изявлението Шолц прикани Русия да облекчи международната продоволствена рецесия, като помогне за обезпечаването на зърнените доставки от блокираните украински пристанища.

Ще вървят ли РСМ и Украйна към участие в Европейски Съюз – акцент в интернационалните събития от седмица
" Русия би трябвало да обезпечи безвреден превоз и в същото време да даде надеждни уверения, че няма да употребява коридора за инвазия ", сподели Шолц.

В четвъртък след среща с Шолц и други европейски водачи в Киев украинският президент Володимир Зеленски насочи рецензия към Русия, че провокира хранителна рецесия в елементи на Африка и Азия, като попречва с морската си обсада износа на зърно. От своя страна Русия твърди, че експортът е спрян поради минирането на морето и глобите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР