Европейският съюз става васал на НАТО, каза говорителката на руското

...
Европейският съюз става васал на НАТО, каза говорителката на руското
Коментари Харесай

Москва пак нападна Запада : ЕС се превръща във васал на НАТО

Европейският съюз става васал на НАТО, сподели говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Захарова цитира подписването на взаимната декларация, в която двете организации се ангажират да задълбочат съдействието си в отговор на войната на Русия в Украйна. Това няма по какъв начин да не тормози Кремъл освен това развиване на " специфичната военна интервенция " в Украйна и голямото вътрешно напрежение, което към този момент осезателно се усеща в Русия.

В декларацията си НАТО и Европейски Съюз обявиха: " Днес сме изправени пред най-сериозната опасност за евроатлантическата сигурност от десетилетия насам. Бруталната война на Русия против Украйна нарушава интернационалното право и правилата на Хартата на Организация на обединените нации. "

Те дадоха обещание да " пренесат партньорството си на по-високо равнище " в отговор на възходящите закани и провокации, напомня Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че този ход " удостоверява цялостното послушание на Европейския съюз на дилемите на Северноатлантическия блок, който е инструмент за гарантиране посредством мощ на ползите на Съединени американски щати ".

Тя сподели, че европейците са изправени пред " нежеланата орис на американски васал, като губят своите позиции в международната политика и стопанска система и с всяка стъпка изпадат във все по-голяма взаимозависимост от Вашингтон ".
Изявлението на Захарова е в синхрон с съветските старания да показват войната в Украйна като част от битка за битие, която се води със западните народи, които съгласно Москва са решени да унищожат Русия.

Изправен пред невиждани западни наказания, президентът Владимир Путин съобщи, че Русия ще ускори съдействието си с други сътрудници, изключително с Китай, с цел да се опълчи на хегемонията на Съединени американски щати и да сътвори, както той го назова, " многополюсен свят ".

Съединените щати и техните съдружници осъдиха Русия за нахлуването ѝ в Украйна, определяйки го като имперско присвояване на земи, до момента в който Украйна даде обещание да се бие, до момента в който и последният съветски боец не напусне територията ѝ.

Вашингтон отхвърли изказванията на Москва, че желае да унищожи Русия, а американският президент Джо Байдън предизвести, че възможен спор сред Русия и НАТО може да провокира Трета международна война, напомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР