Европейският съюз спря плащанията на помощта за развитие на палестинците

...
Европейският съюз спря плащанията на помощта за развитие на палестинците
Коментари Харесай

ЕС отряза плащанията за палестинците: Терорът срещу Израел бележи повратна точка

Европейският съюз спря заплащанията на помощта за развиване на палестинците в размерна 691 милиона евро, разгласи европейският комисар по разширението и политиката на съседство Оливер Вархей.

„ Всички заплащания са прекратени неотложно. Всички нови бюджетни оферти, в това число за 2023 година - отсрочени до второ разпореждане. Цялостна оценка на целия финансов портфейл “, съобщи той.

Вархей уточни, че актуалната стратегия за помощ за развиване възлиза на 691 млн. евро, без да дава повече детайлности.

„ Мащабът на терора и бруталността против Израел и неговия народ бележи повратна точка. Не е допустимо да продължаваме по този начин, като че ли нищо не се е случило “, съобщи комисарят в наве-черието на изключителната среща на външните министри на Европейски Съюз, свикана след нападението на ХАМАС против Израел.

Европейският съюз, който е един от най-големите финансови поддръжници на палестинци-те, възнамерява да похарчи към 1,2 милиарда евро в интервала 2021-2024 година за финансиране на про-екти, изключително в региона на образованието и опазването на здравето.

Въпреки това представител на Комисията акцентира по-рано през днешния ден, че Европейски Съюз не финансира „ директно или непряко “ ХАМАС, която е на власт в Ивицата Газа и е считана от Европейския съюз за терористична организация. /АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР