Европейският съюз ще застане до Великобритания, след като Лондон заяви,

...
Европейският съюз ще застане до Великобритания, след като Лондон заяви,
Коментари Харесай

ЕС е солидарен с Великобритания в случая с отровения бивш руски агент

Европейският съюз ще застане до Англия, откакто Лондон съобщи, че е допустимо Москва да стои зад покушението с нервно-паралитично вещество против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това съобщи зам.-председателят на Европейската комисията Валдис Домбровскис, представен от " Ройтерс ".

" Много сме обезпокоени от обстановката и от данните, с които Англия разполага досега ", сподели Домбровскис пред кореспонденти в отговор на въпрос дали Европейски Съюз може да поддържа дейности против Русия поради случая. " Разбира се, Англия може да разчита на солидарността на Европейски Съюз в това отношение ", добави някогашният министър председател на Латвия без да даде повече детайлности.

В понеделник първият зам.-председател на Еврокомисята Франс Тимерманс сподели пред Европейския парламент, че Европейски Съюз ще прояви взаимност с Англия, която идната година напуща Съюза, само че дава обещание да резервира тесните връзки в региона на сигурността и дипломацията.

След като през вчерашния ден английският министър председател Тереза Мей упрекна Москва, че е " доста евентуално " да стои зад опита за ликвидиране на Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри, Тимерманс написа в " Туитър ": Следях от близо изказването, направено през днешния ден от премиера Мей за офанзивата с нервно-паралитично вещество във Англия... Искам да изразя мощните си усеща на взаимност с английския народ и английското държавно управление. Ние сме дружно с вас ".

Координаторът на Европейския парламент за Брекзит Ги Верхофстад изрази мощна поддръжка за Англия. " Ние стоим един до друг с английския народ ", написа той в " Туитър ". " Трябва да бъде ясно, че една офанзива против страна от Европейски Съюз и НАТО е офанзива против всички нас ", добави Верхофстад.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР