Европейският съюз ще реагира твърдо, ако Съединените щати наложат мита

...
Европейският съюз ще реагира твърдо, ако Съединените щати наложат мита
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС ще реагира твърдо, ако САЩ наложат вносни мита за стоманата и алуминия

Европейският съюз ще реагира твърдо, в случай че Съединените щати наложат мита на вноса на стомана и алуминий, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Франс прес и Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
" Силно съжаляваме за този ход, който наподобява съставлява въпиеща интервенция за отбрана на американското вътрешно произвеждане и не е учреден на какъвто и да било мотив, обвързван с националната сигурност. Няма да стоим безучастно, когато нашата промишленост е ударена с несправедливи ограничения, излагащи на заплаха хиляди работни места в Европа.

Европейски Съюз ще реагира твърдо и пропорционално в идващите дни, с цел да отбрани ползите си с контрамерки против Съединени американски щати, съобразени с разпоредбите на Световната комерсиална организация ", гласи декларацията на ръководителя на Европейска комисия. Съединени американски щати възнамеряват да наложат мита от 25 на 100 над целия импорт на стомана и от 10 на 100 над огромна част от вноса на алуминий, с което ще отворят пътя към нов спор с комерсиалните си сътрудници, отбелязва ДПА.
 Промишленият показател ​Дау Джоунс спадна с над 500 пункта Промишленият показател ​Дау Джоунс спадна с над 500 пункта
Промишленият показател Дау Джоунс форсира през днешния ден загубите си, защото пазарите се притесняват, че налагане на високи мита от Съединени американски щати върху вноса на стомана и алум...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР