Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро

...
Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро
Коментари Харесай

ЕС отпуска допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Европейският съюз ще отпусне на Турция в допълнение 3 милиарда евро за оказване на помощ на сирийските бежанци през идващите две години. Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини, съобщи БГНЕС.
„ Ще отпуснем на Турция в допълнение 3 милиарда евро в околните две години “, сподели тя по време на втората донорска конференция за Сирия, която се организира в Брюксел.
Междувременно стана ясно, че Германия също ще отпусне в допълнение 1 милиард евро филантропична помощ за Сирия, заяви Германското външно министерство. „ Не можем да оставим жителите на Сирия сами “, съобщи външният министър Хайко Маас.
Още на 18 април по време на изявление в Бундестага ръководителят на немската дипломация съобщи, че Берлин ще усили помощта си за Сирия. „ До момента сме дали над 2 милиарда евро и би трябвало да създадем още “, сподели той.
През предходната година Германия е отпуснала 720 милиона евро филантропична помощ за страната, като от началото на спора през 2011 година тя е достигала 2,2 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР