Европейският съюз ще отправи запитване към Великобритания дали може да

...
Европейският съюз ще отправи запитване към Великобритания дали може да
Коментари Харесай

ЕС желае още два месеца, за да ратифицира Брекзит споразумението до края на април

Европейският съюз ще насочи питане към Англия дали може да получи още два спомагателни месеца за одобрение на комерсиалното Брекзит съглашение, удължавайки до 30-и април актуалното краткотрайното използване на реализирана договорка, оповестява Ройтерс.

Европейската комисия, която управлява Брекзит договарянията и дава отговор за комерсиалната политика на единния блок, съобщи в сряда, че е приела това предложение за удължение на крайния период за ратификация. На този стадий краткотрайното използване на съглашението би трябвало да продължи до края на февруари, припомня Ройтерс.

Комисията уточни, че удължаването е належащо, с цел да се подсигурява, че съглашението е разполагаем на всичките 24 езика в Европейски Съюз за негово деликатно разглеждане от страна на Европейския парламент и от Европейски съвет.

Удължаването ще би трябвало да бъде контрактувано от Англия в Съвета за партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, само че към момента няма изясненост, по кое време ще се организира идната среща.

Британският някогашен договарящ за Брекзит Дейвид Фрост съобщи във вторник пред Камарата на лордовете, че е наясно с настояването за удължение, добавяйки, че не е въодушевен от това.

" Изчакваме да забележим какво съставлява това предпочитание и какъв брой дълго от Европейски Съюз желаят да удължат процеса. Очевидно е малко разочароващо, като се има поради, че обсъдихме това единствено преди месец ", сподели той.

Ако няма удължение, Европейският парламент възнамерява да организира специфична сесия в края на февруари, с цел да гласоподава самото Брекзит съглашение. Дебатите и мненията на комисиите по тематиката демонстрират, че законодателите от Европейски Съюз ще поддържат договорката, даже в случай че считат, че нейното утвърждение става прекомерно бързо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР