Европейският съюз ще направи всичко възможно, за да спечели Украйна

...
Европейският съюз ще направи всичко възможно, за да спечели Украйна
Коментари Харесай

ЕС ще направи "всичко възможно", за да спечели Украйна войната, каза Шарл Мишел на Зеленски в Киев

Европейският съюз ще направи " всичко допустимо ", с цел да завоюва Украйна войната против Русия, сподели през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на украинския президент Володимир Зеленски в Киев, съобщи Франс прес.

Мишел, който дойде тази заран на необявено авансово посещаване в Украйна, изрази убеденост, че съветският президент Владимир Путин " няма да успее " да раздели европейците.

" Вие не сте сами, ние сме с вас и ще създадем всичко допустимо, с цел да ви подкрепим и да създадем по този начин, че Украйна да завоюва войната ", акцентира ръководителят на Европейския съвет на взаимна конференция с украинския президент.

Шарл Мишел изясни, че това ще стане по два метода - с поддръжка за Украйна и наказания против Русия. Европейски Съюз ще провежда на 5 май интернационална донорска конференция за Украйна, с цел да обезпечи нейната победа, разгласи той, представен от ДПА.

Шарл Мишел означи, че е " извънредно впечатлен " от " персоналното командване " на Зеленски от началото на войната на 24 февруари, което съгласно него отразява " смелостта на украинското население ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин " няма да успее да унищожи суверенитета на Украйна, нито да раздели Европейския съюз ", посочи Мишел. Той приветства способността на Европейски Съюз да наложи с единогласие няколко пакета наказания против Русия след нейната инвазия в прилежащата страна.

Председателят на Европейския съвет даде обещание скоро да бъдат взети на прицел съветския нефт и газ - нещо, за което упорства украинският президент. Ще е " извънредно мъчно " да " променим държанието на Кремъл ", призна обаче той.

Зеленски от своя страна акцентира, че присъединението към Европейския съюз е приоритет за Украйна. Украинският президент похвали ръководителя на Европейския съвет, че е пристигнал в Киев в символ на взаимност със страната му.

" Западът има по-топло отношение към Украйна ", регистрира Зеленски. Украинският президент изрази удовлетворение, че периодите за доставка на военно съоръжение за страната му " станаха по-ясни ". В същото време Зеленски прикани Европейски Съюз да не се бави с налагането на ембарго на вноса на съветски нефт и газ. Германия не е подготвена да наложи наказания на енергийния импорт от Русия, добави в това време той и разкритикува нейната позиция.

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет посети Бородянка - дребен украински град покрай столицата Киев, където съветски военни убиха цивилни. Там Шарл Мишел осъди " военните закононарушения ", осъществени от съветската войска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР