Европейският съюз ще направи по-скъпо и по-трудно получаването на визи

...
Европейският съюз ще направи по-скъпо и по-трудно получаването на визи
Коментари Харесай

Европейският съюз ще направи по-скъпо и по-трудно получаването на визи от руски граждани

Европейският съюз ще направи по-скъпо и по-трудно приемането на визи от съветски жители.

Руснаците, които желаят да влязат в Европейски Съюз, ще се сблъскат с по-дълъг развой на кандидатстване, а таксите ще се усилят от 35 евро на 80 евро.

Това би трябвало да продължи, до момента в който Москва води нападателната си война против Украйна, обявиха от Европейската комисия.

Повече от един милион руснаци са пътували до страни от Европейски Съюз след нашествието в Украйна през февруари.

Маргаритис Схинас, заместник-председател на Европейската комисия, съобщи, че Русия " изцяло е подкопала доверието, на което се основава съществуващото визово съглашение сред Европейски Съюз и Русия ".

По силата на това съглашение в продължение на 15 години руснаците се употребиха от опростена процедура за приемане на визи за Европейски Съюз.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в Туитър, че действието на визовото съглашение би трябвало да бъде прекратено, защото " не може да има нормални връзки с Русия ".

Мярката от вторник следва решението на външните министри на Европейски Съюз от предходната седмица, когато те реализираха кардинално единодушие за прекъсване на настоящото визово съглашение с Москва.

Планът се разглеждаше като компромис, защото Украйна и някои държави-членки на Европейски Съюз призоваваха за цялостна възбрана, само че други като Франция и Германия бяха срещу да се стига толкоз надалеч.

Някои страни от Европейски Съюз, граничещи с Русия, към този момент започнаха да стягат граничния надзор.

Миналата седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков призна, че решението на Европейски Съюз ще усложни живота на съветските туристи, като назова предлагането " следващото неуместно решение в поредицата от продължаващи парадокси ".

Съгласно предложенията съветските жители ще бъдат изправени пред: по-високи такси от 80 евро вместо 35 евро, по-дълъг развой на кандидатстване, ограничавания за многократните визи, по-дълъг лист на изискваните удостоверителни документи.

Отделно от това Комисията на Европейски Съюз предлага държавите-членки да откажат да признават съветски паспорти, издадени в окупирана Украйна.

" Руснаците не би трябвало да имат елементарен достъп до Европейския съюз, а пътуването до Европейски Съюз като екскурзиант не е човешко право ", съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Йохансон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР