Европейският съюз ще инвестира 251.8 млн. евро в разширяването на

...
Европейският съюз ще инвестира 251.8 млн. евро в разширяването на
Коментари Харесай

Букурещ ще строи пета линия на метрото си

Европейският съюз ще влага 251.8 млн. евро в разширението на петата метролиния в румънската столица Букурещ. Европейската комисия е одобрила нужното финансиране, а средствата ще бъдат обезпечени от Кохезионния фонд, заяви комисарят по районното развиване Корина Крецу.

" Благодарение на Европейския съюз, Букурещ ще има съвременна метро мрежа, което ще има позитивно влияние върху качеството на въздуха в града, локалните компании, туризма, и несъмнено, жителите на кварталите, които ще бъдат обслужвани ", съобщи Крецу.

Щом бъде приключен, новият сектор ще свърже западната част от центъра на румънската столица с линиите 1 и 3. Той ще бъде с дължина 7 км и ще включва 10 нови метростанции и хранилище. Строителството би трябвало да завърши през юни 2018 година

Новата линия доста ще редуцира времето за пътешестване в Букурещ, а повече от 64 000 от жителите й ще могат да се възползват от подземната железница.

Петата метролиния в града се построява на няколко стадия. Общата цена на плана се чака да бъде към 740 милиона евро.

Румънската столица е известна с тежкия си трафик и към този момент няколко години е европейският град с най-големите тапи. Според специалисти водачите прекарват по към 94 часа годишно в тапи, тъй че метрото е съвършена опция за напредване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР