Европейският съюз продължава упорито да предлага санкции срещу Русия, но

...
Европейският съюз продължава упорито да предлага санкции срещу Русия, но
Коментари Харесай

Песков злорадства: ЕС маниакално се придържа към санкции, те обаче няма да разубедят Русия

Европейският съюз продължава настойчиво да предлага наказания против Русия, само че те няма да доведат до смяна в позицията на Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Запитан дали има чувство, че политиката на санкционен напън върху Русия отслабва, той уточни: " Не, няма такова чувство. Засега Европейският съюз със забележителна непримиримост се пробва да измисля нови и нови наказания. Въпреки че е явно, че никакви наказания, даже и най-строгите, в никакъв случай, в която и да е част на света, не са карали страните, против които са наложени, по някакъв метод да трансформират позицията си. Със сигурност това няма да проработи и с нашата страна ".

По негови думи Европейски Съюз продължава " маниакално да се придържа към наказания, които вредят на техните лични ползи, на тяхното население, което стартира явно да страда от следствията, до които водят тези решения на Европейски Съюз ".
Същевременно Песков означи, че " американците са доста по-прагматични в това отношение, те доста бързо, употребявайки своята гъвкава система, вкарват позволения за изключения от наказания там, където това е преференциално за Съединени американски щати ".

" От друга страна, европейската администрация, която е по-голяма от руската администрация, е още по-сложна. И тази консервативна система на Европейски Съюз не им разрешава бързо да вършат никакви корекции и Европа страда за това. Но това е действителността, ходът на събитията, който европейците избират сами ", заключи представителят на Кремъл.

Междувременно през днешния ден Съветът на Европейския съюз утвърди седмия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, включващ отчасти ембарго върху съветското злато, регистриране в санкционния лист на 55 физически и юридически лица, разширение на листата на стоките с двойна приложимост, неразрешени за експорт за Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР