Европейският съюз принуди Сърбия да се откаже от планирани учения

...
Европейският съюз принуди Сърбия да се откаже от планирани учения
Коментари Харесай

ЕС натисна Сърбия да се откаже от военни учения с Русия и Беларус

Европейският съюз принуди Сърбия да се откаже от планувани учения с Русия и Беларус. Това стана ясно от думите на сръбския боен министър Александър Вулин.

По-рано тази седмица бе обявено, че Сърбия ще взе участие във военни учения с Русия в Беларус.

B92 оповестява, че през днешния ден на съвещание държавното управление на Сърбия е взело решение да замрази всички военни учения и интензивности с всички сътрудници.

Сърбия е под ужасяващ и недостоен напън от Европейски Съюз. Натиск, който не прави смисъл и не се основава на нашите решения и нашите дейности, даже и на действителността. Това е вследствие на хистерия, която дефинира политическите решения и посоките на мощните страни, сподели Вулин. Той акцентира, че е било поискано от тях да се откажат от военните учения с Беларус или ще би трябвало да се сбогуват с европейското бъдеще и ще им бъде оказан още по-голям напън върху политиката и народа им в Косово и Метохия.

Министърът повтори, че Сърбия военно е неутрална страна и с цел да резервира тази позиция, или минимум да ограничи последствията от увеличените офанзиви към балканската страна, сръбската политика и стопанска система, държавното управление реши да приключи всички военни учения и всички действия с всички сътрудници.

По думите му Сърбия няма да взе участие във военни учения с НАТО, Русия, Съединени американски щати, Китай, Европейски Съюз, Изтока или Запада.

Той акцентира, че присъединяване им в мироопазващи интервенции ще бъде преразгледано и в случай че е належащо, прекъснато.

В същото време от Министерството на защитата на Беларус оповестиха пред РИА Новости, че сръбската страна не е уведомила Минск, че няма да одобри присъединяване в ученията.

Ученията "Славянско приятелство - 2020 " сред Беларус, Русия и Сърбия са планувани от 10 до 15 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР