Европейският съюз прие санкции срещу активите на Кремъл, използвани за

...
Европейският съюз прие санкции срещу активите на Кремъл, използвани за
Коментари Харесай

ЕС спира медиите на Кремъл Russia Today и Sputnik

Европейският съюз одобри наказания против активите на Кремъл, употребявани за дезинформация и манипулиране на информацията.

Преустановява се, считано от вторник, разпространяването на държавните канали за дезинформация " Russia Today " и " Sputnik " в целия Европейски Съюз.

Според съюза двете медии играят основна роля за по-нататъшното реализиране на експанзията на Русия против Украйна и за поддръжката за тази експанзия. И двете медии вземат участие в координираните старания за манипулиране на информацията, включително за дезинформация, както това е документирано още от 2015 година от Оперативната група на Европейски Съюз за стратегическа връзка с Източното съседство към Европейската работа за външна активност.

Санкциите обгръщат всички средства за предаване и разпространяване, да вземем за пример посредством кабел, спътник, IP телевизия, платформи, уеб страници и приложения. Спрени са всички съответни лицензи, позволения и договорености за разпространяване. Мерките обгръщат всички страни членки на Европейски Съюз и са директно използвани неотложно, споделиха от Европейската комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР