Европейският съюз предупреди Русия днес, че блокът има готов набор

...
Европейският съюз предупреди Русия днес, че блокът има готов набор
Коментари Харесай

ЕС предупреди Русия за още санкции, ако атакува Украйна

Европейският съюз предизвести Русия през днешния ден, че блокът има подготвен набор от спомагателни наказания, в случай че Москва реши да нахлуе в прилежаща Украйна, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз по въпроса ръководителят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, сподели, че общността на 27-те може да предприеме и „ невиждани ограничения със съществено последствия за Русия “, паралелно с увеличението и разширението на към този момент наложените наказания.

Пред Европейския парламент тя подсети, че към този момент има стопански наказания, ориентирани към финансите, енергетиката и браншове в Русия поради анексирането на полуостров Крим през 2014 година и дейностите, които Западът счита за все по-агресивни от този момент.

Фон дер Лайен не посочи в какво могат да се състоят възможни нови ограничавания. Служители на американското разузнаване настояват, че Русия е насочила 70 хиляди военни към границата с Украйна и се готви за инвазия при започване на идната година. Москва отхвърля сходни проекти и отхвърля опасенията на Запада като част от клеветническа акция.

Европейски Съюз ще координира всеки пакет от наказания със Съединени американски щати и Англия. Ако някои народи считат, че офанзивата е неизбежна, други, като Германия и Франция, имат вяра, че към момента има време дипломацията да работи.

„ Преди всичко приканвам Русия да деескалира, да следва дипломатически канали и да съблюдава интернационалните си задължения “, сподели фон дер Лайен.

Днес се чака френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц да проведат диалози с украинския държавен глава Володимир Зеленски в Брюксел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР