Европейският съюз представи нов план за борба с незаконната миграция,

...
Европейският съюз представи нов план за борба с незаконната миграция,
Коментари Харесай

ЕС изготви нов план за борба с незаконната миграция

Европейският съюз показа нов проект за битка с противозаконната миграция, който включва попречване на противозаконното прекосяване на границата в Западното Средиземноморие и Атлантическия океан, поддръжка за връщането в страните на генезис и улеснение на законната миграция, както и попречване на злоупотребите с самолетните компании за транспорт на мигранти.

Комисарят по вътрешните работи на Европейски Съюз Илва Йохансон съобщи на конференция, че проектът се основава на четири стълба: битка с трафика на хора, ръководство на защитата на границите, репатриране в страната на генезис и намиране на законни способи за достъп до европейския пазар на труда.

Планът включва партньорства с страни като Мароко, Сенегал, Мавритания и Гамбия и има за цел да укрепи ръководството на миграцията в страните - членки на Европейски Съюз, да предотврати противозаконното прекосяване и да избави човешки животи по маршрута.

Планът включва и ангажимент за поддръжка на страните от Северна Африка и Сахел в региона на връщането, реадмисията и реинтеграцията.

Европейски Съюз има намерение да насърчи законната миграция посредством проекти за трудова миграция. Планът включва поддръжка за интервенции по търсене и избавяне.

Според данните, споделени от Йохансон, през 2019 година на Канарските острови са пристигнали по-малко от 3000 мигранти по атлантическия маршрут. През 2020 година цифрата се е нараснала с 800% до 24 000 души. През 2021 година растежът продължава. През 2022 година партньорството с Испания и Мароко понижи този брой с 50%.

Европейската комисия разгласи и ограничения във връзка с потреблението на търговски транспортни средства за улеснение на противозаконната миграция в Европейски Съюз.

Беше маркирано, че незаконните мрежи се възползват от търговски полети сред трети страни, безвизови политически режими или благоприятни условия за трудова миграция, с цел да доведат мигранти до страни наоколо до или на границата на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР