Европейският съюз предприе съдебни действия срещу дясното правителство на Полшазаради

...
Европейският съюз предприе съдебни действия срещу дясното правителство на Полшазаради
Коментари Харесай

ЕС предприе съдебни действия срещу дясното правителство на Полша

Европейският съюз предприе правосъдни дейности против дясното държавно управление на Полшазаради новия закон, породил подозрения за подкопаване на независимостта на съдилищата в страната, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Европейската комисия стартира процедура за нарушаване против Полша, като изпрати публично уведомително писмо след публикуването на Закона за организацията на съдилищата в държавния вестник на 28 юли ", се споделя в изказване на Европейска комисия, написа Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Припомняме, че признатият от горната и долната камара на полския парламентзаконопроект провокира всеобщи митинги в страната, както и рецензии от страна на интернационалната общественост, съгласно които по този метод се лишава независимостта на съда, който става зависещ на ръководещата партия „ Закон и правдивост “.

Измененията доведоха до остра реакция от страна на Брюксел, откъдето предизвестиха, че плануват неизползвани до момента санкции, които могат да доближат до 300 000 евро за всеки ден, в който законът бъде в действие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР