Европейският съюз предложи глобяването на групи, които злоупотребяват с данните

...
Европейският съюз предложи глобяването на групи, които злоупотребяват с данните
Коментари Харесай

ЕС ще глобява за злоупотреба с данни на избиратели за манипулиране на избори

Европейският съюз предложи глобяването на групи, които злоупотребяват с данните на гласоподавателите, с цел да повлияят на изборите, защото се стреми да се защищити от повтаряне на абсурда с Cambridge Analytica и " Facebook ", изключително по време на изборите за Европейски парламент през май следващата година, оповестява " Ройтерс ".

Регулаторните органи на Европейски Съюз се стремят към повече пълномощия за отбрана против нарушавания на неприкосновеността на персоналния живот, откакто данните на милиони жители на Европейски Съюз бяха измежду тези, употребявани от английската политическа консултантска компания Cambridge Analytica за основаване на профили на гласоподаватели и въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Предложението идва на фона на опасенията, че партии, съперници на Европейски Съюз, или злонамерени задгранични артисти ще се опитат да манипулират изборите за Европейски парламент през идната година.

" Трябва да защитим нашите свободни и почтени избори ", настоя ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на годишната си тирада " За положението на съюза ". Той прикани за " нови правила за по-добра отбрана на нашите демократични процеси от операции от трети страни или частни ползи ".

Мярката по-конкретно е ориентирана към политически партии и политически фондации със опасност от санкция до 5% от техния годишен бюджет, в случай че те нарушават разпоредбите за отбрана на персоналните данни за да повлияят на дадени избори.

За да се защищити от дезинформационни акции, Европейската комисия също по този начин ще изиска от националните държавни управления да създадат политическата реклама онлайн обект на по-строги правила за бистрота.

Проектопланът ще се нуждае от утвърждението на националните държавни управления и Европейския парламент, с цел да стане закон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР