Европейският съюз предложи финансови стимули на страни членки да приемат

...
Европейският съюз предложи финансови стимули на страни членки да приемат
Коментари Харесай

Дават ни по 6 000 евро, ако...

Европейският съюз предложи финансови тласъци на страни членки да одобряват мигранти от избавителните кораби в Средиземно море като част от опитите за разрешаване продължаващия от седмици спор с Италия. Това оповестява " Франс прес ", съобщи Блиц.

Предложенията уголемяват обсега на предложенията, които бяха контрактувани на напрегнатата среща на върха на Европейския съюз през предишния месец в отговор, с цел да се отговори на решението на новото популистко държавно управление на Италия да не позволява до пристанищата си избавителни кораби.

Европейската комисия предложи да се оферират средства на страните от Европейски Съюз, които непринудено одобряват мигранти, за основаване и ръководство на центрове за мигранти на тяхна територия, в които да се дефинира дали хората дават отговор на условията за приемане на леговище в Европа или би трябвало да бъдат върнати в родните си страни като стопански мигранти.

Комисията също по този начин предложи да се дават на доброволните страни в Общността 6000 евро за всеки мигрант, който те са приели от тези " следени центрове ".

" Ние сме подготвени да подкрепим страните членки и трети страни за по-добро съдействие за наставянето на тези, които са избавени в морето ", разяснява еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

В допълнение към центровете за обработка на мигранти в границите на Европейски Съюз, по време на срещата на върха през юни страните членки също по този начин се схванаха да обмислят основаването на " платформи за дебаркиране " отвън границите на Общността, най-вероятно в Северна Африка, в опит да обезсърчат мигрантите да се качват на плавателни съдове на трафикантите на хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР