Европейският съюз предлага таван на цените на руския газ от

...
Европейският съюз предлага таван на цените на руския газ от
Коментари Харесай

Politico: ЕК предлага пет пъти по-ниска цена за руския газ от пазарната

Европейският съюз предлага таван на цените на съветския газ от 50 евро за МВч, което е по-малко от една пета от настоящата спотова цена, оповестява европейската редакция на Politico , базирайки се на документ на Европейската комисия.

Според изданието се предлага да се приложи въвеждането на пределна цена посредством приемането на специфични закони, които към този момент бяха употребявани по-рано тази година, с цел да се ползват ограничения за газ в Европейски Съюз, или посредством основаването на обединен европейски покупател на газ. Т.е. компания, която ще договаря с РФ за покупките на газ.

Документът включва оферти за понижаване на цените на силата и попречване на енергийна рецесия в Европа. Министрите на енергетиката ще прегледат предлагането в петък на изключително съвещание.

Според Politico се чака скоро да не се вземе съответно решение по този въпрос. Европейските страни означиха нуждата от попречване на енергийна рецесия, само че доста от тях се тормозят от определянето на таван на цените за съветския газ.

" Мисля, че би трябвало да вземем под внимание това [ограничаване на цената на газа]. Въпросът е доколко можем да си го позволим “, съобщи пред изданието испанският вицепремиер Тереза ​​Рибера, министър на екологичния преход и демографските провокации. Politico отбелязва, че Германия също е скептична към предлагането на Брюксел и възнамерява да сътвори лична национална " експертна комисия “ за попречване на енергийна рецесия, което ще забави процеса на взимане на общо решение.

На 2 септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за въвеждане на таван на цените на съветския газ в Европейски Съюз, а преди ден разгласи нуждата Европейският съюз да се откаже от съветските енергоносители като допустимо най-скоро. Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на съветския Съвет за сигурност, отговори, като сподели, че " просто няма да има “ съветски газ в Европа, в случай че Европейският съюз вкара таван на цените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР